Gezins- en kindercoaching

Begeleiding voor kind en/of gezin

Als gezins- en kindercoach bij rouw en verlies loop ik een stukje mee op jullie pad om inzicht te krijgen waarom jullie kind vastloopt in de groei of ontwikkeling. Tijdens het intakegesprek gaan we uitgebreid in op jullie situatie of thema en wat jullie samen willen bereiken.

Als gezins- en kindercoach maak ik tijdens de sessies gebruik van verschillende technieken en methoden om tot de kern te komen. Denk hierbij aan:  Kids’ Skills, Helpende gedachten, POPtalk, G-cirkel en verschillende creatieve werk- en spelvormen.

Kindercoaching: diverse mogelijkheden

De coaching kan binnen de volgende gebieden plaatsvinden:

Na de aanmelding neem ik (Marjo) binnen 2 dagen contact op met de ouders voor het maken van een vrijblijvend kennismakings- / intakegesprek. Het intakegesprek vindt plaats in mijn praktijk met één of beide ouder(s). Beide ouders dienen wel toestemming te geven voor het starten van een traject. Tijdens het kennismakings-/intakegesprek krijg ik een beeld van de problemen die spelen en geef ik advies over welke manier van begeleiding ik het meest passend vindt bij de situatie.

De gesprekken zijn met het kind zelf, soms met kind en ouder(s) samen of alleen de ouders. Dit is afhankelijk van de situatie. De frequentie van de afspraken wordt tijdens het gesprek afgestemd op de hulpvraag.