Kanker in het gezin

Begeleiding bij kanker in gezin

Kanker is een ziekte die gepaard gaat met heftige processen. De onderzoeken, de behandelingen, de verwerking en de relaties met jezelf en je naasten. Er ontstaat ineens en ongevraagd een hoop onrust in je eigen leven en dat van je gezin. Uit eigen ervaring en met behulp van kindercoaching kan ik ondersteuning bieden. Hiermee help ik jou en je kinderen deze processen te dragen.

Aangepast aan jou en je gezin

Tijdens deze begeleiding zoek ik met jullie naar wat gezinsleden zelf kunnen doen om met de situatie om te gaan. We zoeken naar oplossingen vanuit de aanwezige mogelijkheden. Soms ben je je misschien niet bewust van de mogelijkheden die je hebt. Afhankelijk van wat er aan de orde komt, kan er altijd door worden verwezen naar een psycholoog of andere hulpverlening.

Gezins en kindercoaching Friesland is aangesloten, voor het geven van psychosociale zorg aan gezinnen, bij het Netwerk Integrale Kindzorg Noord – Oost.

Als gecertificeerd Kasam coach is het mogelijk om bij voldoende deelname een lotgenoten programma voor ouders en kinderen te starten.

 

 

Bekijk ook deze video met een interview over ondersteuning bij kanker in het gezin.