Kanker in het gezin

Begeleiding bij kanker in gezin

Kanker is een ziekte die gepaard gaat met heftige processen. De onderzoeken, de behandelingen, de verwerking en de relaties met jezelf en je naasten. Er ontstaat ineens en ongevraagd een hoop onrust in je eigen leven en dat van je gezin. Uit eigen ervaring en met behulp van kindercoaching kan ik ondersteuning bieden. Hiermee help ik jou en je kinderen deze processen te dragen.

Aangepast aan jou en je gezin

Tijdens deze begeleiding zoek ik met jullie naar wat gezinsleden zelf kunnen doen om met de situatie om te gaan. We zoeken naar oplossingen vanuit de aanwezige mogelijkheden. Soms ben je je misschien niet bewust van de mogelijkheden die je hebt. Afhankelijk van wat er aan de orde komt, kan er altijd door worden verwezen naar een psycholoog of andere hulpverlening.

Gezins en kindercoaching Friesland is aangesloten, voor het geven van psychosociale zorg aan gezinnen, bij het Netwerk Integrale Kindzorg Noord – Oost.

Bekijk ook deze video met een interview voor Ziizorg over ondersteuning bij kanker in het gezin.

Voor professionals.

En dan neem je op maandagochtend de telefoon op en hoor je een mannenstem vragen : Spreek ik met de juf van Merel? Ik wil doorgeven dat de moeder van Merel de diagnose kanker heeft gekregen en het is belangrijk dat school dit weet. Je schrikt en denkt wat nu…….?

​In 2022 start de 1 daagse training Cancer Talk.

  • Doel:   Hoe ga je op een praktische en laagdrempelige manier in gesprek met een gezin dat geraakt is door kanker.
  • Doelgroep: Voor scholen, kinder-en buitenschoolse opvang, verenigingen, ziekenhuis personeel, coaches en belangstellenden.
  • Inhoud: Aan de hand van theorie, Cancer Talk model, werkvormen en casussen gaan we met elkaar in gesprek.

Cancer talk is een samenwerking van Gezins en kindercoaching Friesland (Marjo Andringa) en Vanaandacht (Caroline Muller).

Interesse of alvast voorinschrijven tegen een aantrekkelijke groepskorting mail of bel.

(data & prijzen op aanvraag).