POPtalk rouw en verlies

POPtalk rouw&verlies 2 daagse workshop.                                   

Naast het aanreiken van vele werkvormen, tips en adviezen hoe je een kind of een jongere  kunt begeleiden in rouw&verlies situaties, en je kennis te vergroten over welke theorie, methodes en materialen er zijn ontwikkeld op dit gebied, ga je vooral praktisch aan de slag met POPtalk. Het is dan ook noodzakelijk dat je ervaring hebt met POPtalk en in het bezit bent van een certificaat. Tijdens de workshop ligt de nadruk namelijk op de praktische kant van het begeleiden van kinderen en jongeren in een verliessituatie. De theorie is slechts als ondersteuning bedoeld. Deze methode is heel geschikt om in te zetten in de school, in (kinder)coachpraktijken en in de hulpverlening aan kinderen en jongeren. En het is direct toepasbaar! Je kunt meteen aan de slag na het volgen van de workshop! De studiebelasting van deze workshop is 25 uur.

Belangrijke onderwerpen als: rouwverwerking bij kinderen en jongeren, diverse rouwmodellen (theorie), meerwaarde van visualiseren en levensfase in relatie tot een verlies komen aan bod. Je leert hoe je gesprekken voert en in beeld brengt over de dood, een echtscheidingziekteverhuizing of de dood van een huisdier. Je maakt kennis met werkvormen, materialen en methodes die, in combinatie met POPtalk, zorgen voor de juiste tools.

Werkwijze: De workshop is opgedeeld in 2 bijeenkomsten van elk +/- 7 uur (afhankelijk van het aantal deelnemers, bij kleine groepen zullen de dagen korter duren). Voor iedere deelnemer is er een cursusboek.

Kosten: Deze 2-daagse workshop POPtalk kost 395,00 euro. Dit is inclusief cursusboek, koffie, thee, locatie en lunch.

Workshop data in Sneek:

vrijdag 27 sept dag 1 en vrijdag  11 okt 2019 dag 2.

vrijdag 8 nov dag 1 en vrijdag 22 nov 2019 dag 2.

                                                   

Voor informatie of aanmelding mail of bel naar:

info@gezinsenkindercoachingfriesland.nl of tel: 06 23 40 01 78